63 milliarder pr. år

Antal dyr dræbt på verdensplan af kød-, mælke- og æggeindustrierne, siden du åbnede denne side. Tallene er eksklusiv fisk og andre vanddyr, der dræbes i milliardvis årligt.
Baseret på statistik fra 2010 fra FNs Fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) "United Nations' Global Livestock Production and Health Atlas"

Manifest

Go Vegan er en dyrerettighedsforening, der har som hovedformål at afskaffe al udnyttelse af alle dyr. Vi arbejder ikke for forbedringer af dyrenes velfærd i industrien, men udelukkende for total afskaffelse, da brug af dyr som menneskelige produktionsmidler altid vil indebære overgreb og undertrykkelse - økologisk eller ej. Vores forening er baseret på et antispeciesistisk grundlag, som betyder, at vi er imod diskrimination på baggrund af art, ligesom vi er imod alle andre former for diskrimination - racisme, sexisme, heterosexisme, speciesisme - det hele er undertrykkelse og uretfærdighed. Vi anser evnen til at føle og sanse som det eneste relevante kriterie for moralsk hensyntagen – derfor tæller dyr med, men ikke planter. Vi er imod enkeltsagskampagner, som pels, buræg, foie gras og hvalfangst, idet de fremstiller nogle dyrearter som værende mere værdifulde end andre og nogle former for udnyttelse som værende værre end andre. Vi anser veganisme som den praktiske konsekvens af antispeciesisme, da det er den eneste levevis, hvor du ikke sætter egne præferencer over andre dyrs liv. Vi vil gennem kreativ, ikke-voldelig aktivisme udbrede veganisme og antispeciesisme.


Go Vegan


» Our manifesto in English

Støt vores arbejdeKalender

Arrangementer og møder skrives pt. hovedsageligt ud på vores Facebook-side.


Hvorfor antispeciesisme?

Brug 12 minutter på at se, hvordan kød, mælk og æg produceres.